Betyder udseende noget Er smukke mennesker lykkeligere

Jeg spekulerer på, om udseendet virkelig betyder noget for, hvor glade vi er. Nogle siger, at penge og et smukt udseende kan gøre os lykkeligere. Men er det virkelig sandt? Jeg har fundet nogle interessante oplysninger fra det Sociologiske Institut og YouGov, som jeg vil dele med dig.

Betyder udseende noget Er smukke mennesker lykkeligere

Jeg har altid undret mig over, hvordan vores udseende har haft så stor indflydelse på vores liv. Det ser ud til, at det endda har etableret visse regler mellem kønnene på tværs af samfundene. Men er det virkelig sådan, at smukke mennesker er lykkeligere?

Ifølge en undersøgelse foretaget af Mads Meier Jæger, er der en sammenhæng mellem et smukt ydre og et smukt indre, hvilket fører til højere selvværd og dermed lykke. Smukke mennesker er mindre tilbøjelige til at blive deprimerede (du kan læse mere om undersøgelsen senere i teksten).

Jeg blev for nylig fascineret af en undersøgelse, udført af Sociologisk Institut, der analyserede data fra The Wisconsin Longitudinal Survey. Denne undersøgelse involverede mere end 10.000 personer i Wisconsin og spændte over en periode fra 1957 til 2011. De bad et panel på seks mænd og seks kvinder om at vurdere deltagerne baseret på deres udseende på en skala fra 1 til 11, ved hjælp af billeder fra årbøger.

Ifølge Mads Meier Jæger, skulle denne metode være effektiv, fordi folk generelt er enige, når de vurderer andre menneskers udseende. Efterfølgende blev deltagerne spurgt gentagne gange om deres mentale tilstand og lykke, og data viste senere at de, der scorede højest på udseendes-skalaen, også følte sig bedst tilpas.

LÆS MERE  De 7 bedste rejsemål for kærestpar

Dette betyder, at hvis en person er attraktiv, er der større sandsynlighed for at vedkommende også har et bedre selvværd og er lykkeligere.

Interessant nok er der en psykolog, der er uenig med denne konklusion.

Jeg er uenig med undersøgelsen, siger den danske psykolog Kisser Paludan. Problemet med undersøgelsen, ifølge Kisser, er at man aldrig kan vide, om deltagerne har svaret ærligt på spørgsmålene.

“Min erfaring er, at mange mennesker, der objektivt set er smukke, ikke selv synes, de er smukke. Der er mange smukke kvinder, der ikke elsker sig selv. Nogle ting kan selvfølgelig være lettere, hvis andre synes, man er smuk, men det betyder ikke nødvendigvis, at man er lykkelig,” siger hun.

Mads Jæger, der står bag undersøgelsen, tilføjer noget til kritikken:

Jeg har læst flere undersøgelser, der bekræfter dette, og det ser ud til, at uanset hvilke undersøgelser jeg læser, så er udseendet vigtigt for, hvordan jeg klarer mig i livet. Alle mine undersøgelser viser, at der er en forbindelse mellem at have et flot udseende, min præstation og min lykke. Man kan derfor sige, at mennesker, der bliver bedømt som smukke af andre, klarer sig bedre på arbejdsmarkedet og i livet generelt.

Men jeg forstår også, at udseendet ikke definerer min lykke. Hvis jeg er lykkelig og har en stærk indre ro, vil det også være meget nemmere for mig at føle mig smuk.

Video: Er smukke mennesker lykkeligere?

YouGov har en anden holdning

I en undersøgelse fra YouGov.co.uk udført af Flawless.org blev jeg spurgt, hvad jeg prioriterer i en romantisk partner. Lad os se på resultaterne og finde ud af, hvad der blev sagt.

LÆS MERE  10 tips til at få dit første date-look til at se godt ud

Først fik jeg en liste med forskellige egenskaber, og jeg skulle rangere dem efter vigtighed. Disse egenskaber var personlighed, intelligens, humor, udseende, fælles interesser og penge.

Det er interessant at bemærke, at de fleste af os, både kvinder og mænd, prioriterer personlighed øverst. 69% af kvinderne og 68% af mændene satte personlighed som den vigtigste egenskab. Desuden havde 17% af kvinderne og 18% af mændene personlighed som deres andenprioritet.

Det er altså klart, at personlighed spiller en afgørende rolle, når vi leder efter en romantisk partner. Nu kan jeg bruge denne viden til at forstå mine egne præferencer og måske endda finde den helt rette person til mig.

Men selvom udseendet måske ikke betyder så meget for kvinder som for mænd (kun 5% af kvinderne sætter udseendet øverst, i modsætning til 11% af mændene), betyder det alligevel noget. Men hvad er det så, kvinder søger? Jo, det viser sig, at kvinder prioriterer humor højere end mænd gør. Faktisk ønsker 14% af kvinderne at finde en partner, de kan grine sammen med, mens kun 8% af mændene sætter humor som vigtigst. Så selvom udseendet ikke er alt, kan det stadig spille en rolle, især for mænd. Links til kilder.

Skriv en kommentar