Jaloux på kærestens eks – Brevkassen hos Drømmekæresten

Jeg skriver til dig, fordi mine veninder er ved at blive trætte af, at jeg altid bekymrer mig om min kærestes eks. Vi mødtes for omkring 2 år siden og flirtede en del, men det udviklede sig ikke til mere end det. Senere fik han en kæreste, og de var sammen i cirka 9 måneder.

Jeg kunne se på hans Facebook-profil, selvom vi ikke var venner dengang og jeg havde ingen kontakt med ham. Da de slog op, tog det ikke lang tid, før han sendte mig en venneanmodning på Facebook igen. Vi begyndte at snakke, og inden der var gået 2 måneder var vi blevet kærester. Jeg synes, det gik lidt hurtigt for ham. Nu har vi været sammen i cirka 3 måneder, og jeg elsker ham overalt på jorden. Vi har det virkelig godt sammen.

Men på det seneste har der været lidt småknytterier, og jeg kan ikke lade være med at tænke på hans eks. Jeg har læst mange steder, at jeg ikke skal bekymre mig om det, fordi han er sammen med mig osv., men jeg føler, at jeg har et problem. Jeg kigger på hendes profil, selvom jeg ikke er venner med hende, flere gange om dagen og på hendes “blogside” for at følge med i, hvad hun laver. Jeg synes, hun er utrolig smuk og virker som en rigtig sød person. Det får mig til at føle mig dårlig, fordi jeg føler, at han kommer fra noget bedre. Det værste er, at jeg ved, at det var hende, der gjorde det forbi med ham. Så føler jeg (og alligevel ikke), at han har valgt mig som en “trøstepræmie”… Men alligevel er jeg ikke i tvivl om, at han elsker mig. Han siger ofte, at jeg ser godt ud, og at han elsker at kigge på mig. Men jeg kan ikke lade være med at sammenligne mig med hende i mit hoved, og det går ud over mit humør.

Jeg føler mig besat af hende, hun dukker hele tiden op i mit hoved, og det får mig til at føle mig dårlig. Alle siger til mig, at der ikke er noget at være bekymret for, og det ved jeg også godt, for jeg har fulgt med i hendes opdateringer, og det ser ud til, at hun er kommet videre med en fyr. Men jeg har stadig det skidt, når jeg tænker på hende og de beskeder, jeg kunne se på vores profiler, hvor der stod “jeg elsker dig” og så videre.

LÆS MERE  De 7 bedste rejsemål for kærestpar

Selvfølgelig har han haft en fortid før mig, sådan som jeg også har haft det, men jeg kan ikke slippe tanken om hende, og på det seneste har det plaget mig så meget, at jeg ender med at tage min hede ned på sofaen om natten, når vi ellers er gået i seng, fordi jeg simpelthen har lyst til at græde. Men når han opdager det og kommer ud til mig, kan jeg ikke bringe mig selv til at sige det højt, for jeg ved godt, at der ikke er noget mere mellem os. Alligevel kan jeg ikke lade være med at tjekke hendes opdateringer, og det gør mig bare mere og mere nedtrykt. Siden de slog op, har hun trænet rigtig meget og er blevet endnu flottere. Jeg kan ikke lade være med at gå ind på hendes profil, men på samme tid gør det mig ked af det hver eneste gang.

Jeg vil ikke fortælle ham det, men tanken om hans tidligere eks fylder utrolig meget i mit hoved. Jeg ville ønske, at jeg kunne have et naturligt forhold til hende, ligesom jeg har til hans tidligere eks, som jeg ikke har kontakt med og slet ikke tænker på. Hun er hele tiden i mine tanker, og det er ved at drive mig til vanvid og ødelægge vores forhold…

Hvad skal jeg gøre?

Svar på spørgsmål

Jeg kan godt mærke, at du har det svært med din situation, og det er fantastisk, at du skriver her for hjælp. Det er virkelig det rigtige, og det viser også, hvor meget du elsker din nuværende kæreste.

LÆS MERE  6 tegn på at han gerne vil være kærester nummer 3 er crazy

Jeg tror, de fleste af os har oplevet at føle jalousi på en eller anden måde. Og faktisk kan det være en positiv ting i et forhold, fordi det viser, at du virkelig elsker din partner og er bange for at miste dem.

Men det, du lider af, er desværre den negative form for jalousi, og det kan virkelig skade dit forhold. Jeg har set det ske for mange af mine venner, og det har ødelagt deres forhold hver eneste gang. Faktisk har jeg selv oplevet det, og det er ikke særlig rart.

Jeg har tænkt mig at undersøge, hvad der sker, hvis min jalousi fortsætter. Og det kan ende med at ødelægge vores forhold. Hver gang jeg ser min kæreste tale med en anden pige, bliver jeg sur. Og så bliver han også sur over, at jeg bliver sur. Det fører tit til skænderier, og til sidst kan vi simpelthen ikke klare mere. Selvom jalousi måske ikke er hovedårsagen til vores opbrud, så er den medvirkende til, at vores forhold ikke længere fungerer.

Hvis min kæreste er utro med sin ekskæreste, så ville det ske, uanset om jeg var jaloux eller ej. Min jalousi er ikke grunden til, at det sker. Grunden til, at det sker, er ganske simpel – han har lyst til at være sammen med sin eks, og der er intet, jeg kan gøre ved det.

Så hvorfor spilde din tid med at være jaloux? Du kan intet gøre ved det, HVIS det alligevel sker. Er din kæreste dig utro, så er han et dumt svin, og du skal videre med dit liv. Du får med andre ord intet ud af at være jaloux.

Dog kan din jalousi skubbe ham væk, så han bliver træt af jeres forhold. Hvor tror du måske så han ender? Muligvis ved hans eks kæreste, og det vil du vel ikke ønske?

LÆS MERE  Kærligheden er som vinduer der skal pudses

Men det er lettere sagt end gjort. Du skal i gang med at arbejde med din jalousi. Tag et kig på denne hjemmeside:

Den er ganske gratis. Måske hjælper den, måske hjælper den ikke. En ting er sikkert. Det her handler om dig, og ikke om din kæreste og hans eks. Du er usikker på dig selv. Hvorfor er du det? Har nogle af dine kærester før i tiden været utro? Hvis ja, så er der muligvis nogle gamle ting, du skal grave op i.

Hvis du synes at hans eks kæreste ser godt ud, fordi hun træner. Men hvorfor skulle du ikke selv begynde at træne? Der er ingen krav om at du skal være perfekt eller ligne hende. Bare vær dig selv, og jo mere du er dig selv, jo mere vil de mennesker omkring dig (inklusiv din kæreste) blive tiltrukket af dig. Der er ingenting mere fedt og tiltrækkende end en pige/kvinde, der er fuldstændig tryg i sig selv.

Det vil være fantastisk, hvis du slet ikke bekymrer dig om at din kæreste snakker med sin eks. Det viser selvtillid, og din kæreste vil tænke, wow, hvor er du sej. Han er sammen med verdens sejeste kæreste. Du bliver ikke jaloux, og du ønsker kun det bedste for ham. Jeg er sikker på, at du er en fantastisk pige, og det er uden tvivl også derfor, din kæreste er sammen med dig.

Du kan sagtens spørge din kæreste om hende. Spørg ham om hans følelser og hvordan han har det med hende i dag. Tal ærligt og vær ikke bange for at sige, at du synes hun er en flot pige og at du kan forstå, hvorfor han var sammen med hende. Men lad være med at fortælle ham direkte om din jalousi. Du skal heller ikke skræmme ham væk.

Det er præcis det, jeg ville sige ��

Skriv en kommentar