Sådan får du din kæreste til at stoppe med at ryge

Når du dater eller er kæreste med nogen, der ryger, kan det føles som at smage et askebæger, hver gang I kysser eller er tæt på hinanden.

Sådan får du din kæreste til at stoppe med at ryge

Hvis du ikke selv ryger, kan det være endnu mere ubehageligt, især hvis du også har en sund livsstil og bekymrer dig om at leve sundt. Det kan være svært at håndtere, når din partner er afhængig af rygning. I denne artikel vil jeg udforske forskellige muligheder for rygestop, så I kan kysse og være tæt på hinanden uden at blive generet af lugten af tobaksrøg og undgå de alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser, der er forbundet med at ryge.

Jeg vil især anbefale, at din partner prøver en e-cigaret som et godt alternativ til traditionel rygning og som en måde at træde gradvist ned i rygestoppet.

E-cigaretter til rygestop

Måske tænker du meget over, hvordan det påvirker dit forhold, at din kæreste ryger. Jeg vil anbefale at være forsigtig med din tilgang, så han ikke føler sig såret eller afvist af dig, selvom du har gode hensigter. Selvom du er både smuk og unik, så er rygningen også en vigtig del af hans hverdag.

Sådan får du din kæreste til at stoppe med at ryge

Jeg ved godt, hvorfor din kæreste ikke kan undvære sine cigaretter. Det er fordi, at rygning er vanedannende, og når han ikke får sit daglige fix, så begynder hans krop at skrige efter en cigarett. Men her kommer Din E-cigaret ind i billedet.

LÆS MERE  Få hjælp som pårørende til en misbruger

En e-cigaret kan være vejen frem for ham. Det er en mindre skadelig måde at narre hjernen og kroppen til at tro, at han stadig ryger, samtidig med at den ikke er lige så usund som almindelige cigaretter. Og forhåbentlig vil det gøre det lettere for ham at stoppe med at ryge på lang sigt.

Lok med bryllup

Hvis du drømmer om at blive hans brud, vil du nok ikke have, at han kysser dig med den uvelkomne smag af røg i munden på bryllupsdagen. Her kan en e-cigaret være et lokkemiddel. Fortæl ham, at hvis han holder op med at bruge e-cigaretten, kan I på lang sigt få jeres drømmebryllup. Det kan være en stor motivation for ham til at kvitte e-cigaretten som hjælpemiddel.

Tal med din kæreste om rygningens konsekvenser

Jeg vil gerne have en snak med dig om, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på konsekvenserne af rygning.

Rygning er faktisk en af de største årsager til dødsfald i Danmark. Hvert år mister vi 14.000 danskere på grund af rygning, og passiv rygning er skyld i yderligere 300-500 dødsfald årligt. Det er dybt bekymrende.

Men det er ikke kun antallet af dødsfald, der er skræmmende. Faktisk er der dobbelt så mange danskere, der mister livet på grund af rygning sammenlignet med narkotika, alkohol, mord, selvmord, brand, AIDS og trafikulykker tilsammen. Det er chokerende at tænke på, ikke?

Og det bliver faktisk endnu værre. For halvdelen af alle rygere dør af en sygdom, der enten skyldes deres rygning eller er blevet forværret af den. Det er virkelig skræmmende at tænke på, hvor mange helbredsproblemer der er forbundet med rygning. Og det er ikke kun, at disse problemer forkorter rygeres liv, de påvirker også deres livskvalitet. Rygere mister i gennemsnit 10 år af deres liv på grund af de mange helbredsproblemer, der er forbundet med rygning. Kan du forestille dig det? 10 år af et menneskes liv, der bliver taget væk på grund af en vane.

LÆS MERE  Anmeldelse af Flirt.com

Så jeg beder dig på det varmeste om at tænke over konsekvenserne af rygning og tale med din kæreste om det. Vi skal stå sammen og hjælpe hinanden med at undgå denne farlige vane. For vores eget helbreds skyld.

Sådan får du din kæreste til at stoppe med at ryge

Jeg har haft svært ved at få min kæreste til at stoppe med at ryge, så vi bliver nødt til at tale om, hvad rygning egentlig betyder. Der er nemlig masser af konsekvenser forbundet med at ryge.

Mange rygere er godt klar over det, men ikke alle ved, hvor seriøse konsekvenserne er. Måske er min partner ikke klar over, at det kan forkorte hans eller hendes liv med hele ti år. Det er faktisk ret øjenåbnende. Jeg vil gerne gøre det klart for ham eller hende, at hver eneste cigaret faktisk forkorter livet.

Det påvirker også vores sociale cirkel

Hvis jeg ikke kan overbevise min kæreste om, at han eller hun skal stoppe med at ryge ved at snakke om de personlige konsekvenser, så kan jeg prøve at forklare, at det også har konsekvenser for vores sociale grupper. De vil nemlig opleve passiv rygning, når vi er sammen.

Jeg ved godt, det virker som om passiv rygning ikke er så farligt. Men det er ikke sandt. Som jeg også har sagt før, er passiv rygning årsag til 300-500 dødsfald hvert år. Så det er absolut ikke kun rygeren selv, der lider konsekvenserne.

Sådan får du din kæreste til at stoppe med at ryge

Dette er en vigtig ting at huske, især hvis I har børn. Det kan nemlig have store konsekvenser for børnenes helbred, hvis de udsættes for passiv røg. Dette er især vigtigt, hvis der ryges indendørs, hvor røgen bliver hængende.

LÆS MERE  Her er en række grunde til, at fyre med briller ser fede ud, og det samme gælder for piger!

Tænk over dine grænser

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du tænker over, hvor langt du er villig til at gå. Derfor bør du også tænke over, hvor stor betydning det har for dig, at din partner er villig til at stoppe med at ryge.

Hvis du har svært ved at forestille dig et seriøst forhold til en partner, der ryger, skal du tydeligt gøre det klart for din partner. Der er ingen skam i at fortælle din partner, at du ikke ser en fremtid for jeres forhold, hvis han eller hun fortsætter med at ryge.

Dette er selvfølgelig en måde at appellere til dine partners følelser på. Og du kan også prøve at forklare, at du ikke kan bære tanken om at miste ham eller hende tidligt på grund af rygning.

Men i sidste ende kan du kun gøre så meget. Hvis din kæreste ikke er villig til at lægge cigaretterne fra sig, må du overveje konsekvenserne. Du skal tænke over, om det vil koste jer jeres forhold.

Skriv en kommentar