Sov bedre med din samlever

At få nok søvn er utrolig vigtigt for at vi kan fungere bedst muligt i vores daglige liv. Hvor meget eller hvor lidt søvn vi hver især har brug for, kan variere meget, men det er vigtigt at få nok søvn for at være klar til dagen efter.

Sov bedre med din samlever

Hvis vi vil fungere optimalt i hverdagen, er søvn utroligt vigtigt for os. Hvor meget søvn vi individuelt har brug for, kan variere meget, men det er afgørende for at være klar og frisk til den efterfølgende dag.

Det kan være en stor forandring for mange mennesker, når de får en kæreste eller partner, som pludselig skal deles i sengen. Man kan opdage, at man ikke sover lige så godt som før, da man sov alene.

Der kan være forskellige grunde til dette, såsom en større kamp om pladsen i sengen, forstyrrende snorken fra ens partner eller noget helt tredje.

Hvis dette er et problem for dig, kan du prøve at benytte dig af den måske bedste sovemaske på markedet.

Få mere energi i hverdagen

Når du sover dårligt, kan det påvirke din præstation og din energi i hverdagen.

Hvis jeg hver morgen vågner op træt og uden energi, kan jeg ikke få lige så meget ud af dagen som hvis jeg var veludhvilet.

Dette kan i sidste ende også påvirke min sundhed, fordi mange mennesker føler trang til at spise mere sødt, når de er meget trætte. Og hvis den manglende søvn fortsætter over en længere periode, kan det muligvis begynde at kunne ses på vægten.

LÆS MERE  Overrask din kæreste med disse 7 ting

Sov bedre med din samlever

Men jeg kan virkelig mærke, når jeg ikke får nok søvn. Det føles som om energien er suget helt ud af mig.

Og når jeg er træt, er jeg også mere tilbøjelig til at vælge de nemme løsninger – som for eksempel take-away. Problemet med at købe take-away for tit er, at det kan blive virkelig dyrt i længden, og det er heller ikke særlig sundt.

Så jeg har besluttet mig for at gøre noget for at få den bedst mulige søvn.

Reducer de små konflikter i løbet af dagen

Når jeg har sovet dårligt, er jeg typisk mere irriteret over småting dagen efter.

Nogle gange skal der ikke meget til at gå en træt person på nerverne. Tænk bare på, hvordan det ville være, hvis både du og din partner sover dårligt hver nat. Det kan nemt føre til endnu flere små konflikter i løbet af dagen.

Sov bedre med din samlever

Jeg tror, mange mennesker oplever små konflikter i løbet af dagen på grund af små eller store problemer, men måske kan vi undgå nogle af dem.

Tænk engang, hvis vi begge vågnede veludhvilede og fulde af energi hver morgen. Måske ville vi være bedre forberedt til de små konflikter i løbet af dagen. Når vi har mere overskud, kan vi nemlig måske være bedre til at tolerere vores partner, selvom opvaskemaskinen f.eks. ikke er blevet tømt.

Dette er noget, man måske normalt ville skændes over, men det kan måske klares med bedre søvn, så man ikke bliver så nemt irriteret.

Lyt til en beroligende podcast sammen

Hvis vi begge har problemer med at falde i søvn, kunne vi prøve at lytte til en beroligende podcast eller musik inden sengetid. Hvis det kun er den ene af os, der har problemer med at falde i søvn, kan personen lytte til musikken eller podcasten med høretelefoner på.

LÆS MERE  Psykologer skal specialiseres gennem kurser konferencer uddannelser

Sov bedre med din samlever

Jeg har opdaget en måde at undgå at forstyrre den anden person, som muligvis ikke har problemer med at falde i søvn.

Forskellige mennesker har forskellige ting, der har den bedste beroligende effekt på dem. Men der findes mange lange musikstykker eller podcasts med afslappende lyde eller musik. Nogle finder det for eksempel meget beroligende at lytte til lyden af havet, mens andre synes, at stille musik fungerer bedre.

Så hvis du har lyst, kan du prøve at sætte en lille højtaler op i soveværelset, der kan afspille beroligende og søvndyssende musik.

Fjern forstyrrende elementer

Der er ofte mange ting i et soveværelse, der kan forstyrre søvnen.

Jeg tror de fleste af os tænker ikke rigtig over, hvor mange ting der kan forstyrre vores søvn. En ting, som jeg tror de fleste indser er forstyrrende, er faktisk vores mobiltelefoner.

Mange af os har vores telefoner liggende ved vores side, når vi skal sove, fordi vi bruger dem som vækkeur. Men hvad hvis vi prøvede at finde en anden form for vækkeur, så vores telefoner ikke forstyrrer os, når vi får en besked, for eksempel?

Sov bedre med din samlever

Selvom jeg sætter min telefon på nattilstand, kan den stadig forstyrre min søvn. Hvis jeg ikke kan falde i søvn, er jeg fristet til at tænde telefonen for at tjekke mine sociale medier.

Og hvis jeg gør det, kan det hurtigt tage lang tid, og pludselig er klokken blevet mange. Derefter kan det også være svært at falde i søvn igen, fordi mine øjne blev blændet af det skarpe lys fra skærmen i mørket.

LÆS MERE  Ønsker du en bedre nattesøvn sammen med din samlever?

Lys fra fjernsyn eller andre kilder kan også forstyrre

Det er ikke kun min mobiltelefon, der kan forstyrre min søvn. Hvis jeg f.eks. har et fjernsyn på mit soveværelse, kan det være, at det lyser bestemte steder, selvom det er slukket.

Sov bedre med din samlever

Dette kan for eksempel en internetrouter også gøre. Hvis du bor i byen, er det også vigtigt med nogle gode gardiner, der kan blokere lyset, så du ikke bliver forstyrret af gadelygter, biler og andet.

Disse ting er nogle af dem, du kan prøve, hvis du gerne vil have bedre søvn, og har problemer med at sove ved siden af en partner.

Skriv en kommentar